Nekad tā īsti neesmu mēģinājis rakstīt ieteikumus tabaku kombinācijām, jo pašam vienmēr licies, ka tas var būt tikai un vienīgi gaumes un katra individuālās pieredzes jautājums. Tomēr attiecīgais jautājums man nereti tiek uzdots, tāpēc pamēģināšu vismaz kaut ko šai virzienā atbildēt – teorētiski.
Agrākos rakstos jau norādīju, ka tabakas var nosacīti iedalīt divās lielās grupās – piedevas tabakas un pamata tabakas, kurām pielietojumu izsaka jau pats nosaukums: sagatavojot porciju pīpēšanai, lielāko tās daļu sastāda pamata tabaka, bet piedevas tabaka tiek pievienota garšas izmaiņai. Tomēr ir iespējams arī kombinēt vienādas “pamata tabaku” daļas, tādējādi panākot spēcīgus jaunus aromātus. Protams, nekavēšos atgādināt arī, ka ne visu šeit nosaka tieši izvēlētais tabakas aromāts, liela nozīme ir arī tās ražotājam un, galu galā, konkrētās tabaku partijas kvalitātei, – kas var likt viena un tā paša aromāta tabakai garšot ļoti dažādi.
Bez šaubām, liela nozīme būs arī tam, kā vispār pīpi sagatavosiet pīpēšanai – iesaku vispirms izlasīt senāku rakstu ar attiecīgo nosaukumu “Pīpes sagatavošana”, kurā apkopoti vispārīgi padomi.
Tabaku kokteiļu “sacerēšanai” pieejamas dažādas metodes. Teiksim, var dažādas tabakas jaukt kopā vienā trauciņā, bet var arī iegādāties speciālus tabakas rezervuārus ar vairākām “galvām” – tas palīdzēs, piemēram, ja izmantojat dažādas konsistences tabakas, no kurām katrai vēlaties pielietot citu karstuma līmeni (cita izmēra ogli), vai arī pēkšņi procesa vidū izdomāsiet, ka vēlaties vienu tabaku “izslēgt” no kopējās garšas (vienkārši noņemot ogli no attiecīgās tabakas), utt.
Jaucot tabakas vienkāršajā trauciņā, jādomā ne tikai par tabaku veidiem kokteilī, bet arī to proporcijām – citronu/piparmētru kokteilis noteikti garšos atšķirīgi, ja jauksiet tabakas attiecībā 1:1 vai 1:5. Tāpat garša mainīsies atkarībā no pīpē ielietā šķidruma – starp citu, dažādu aromātu pastiprināšanai un pat veidošanai Jūs varat izmantot attiecīgās sulas. Teiksim, apelsīnu tabaka un apelsīnu sula. Vai piparmētru tabaka un banānu/zemeņu nektārs – noteikti interesanta kombinācija.
Vēl viena interesanta metode, kuru der likt aiz auss, ir eksperimentēšana ar ogles novietojumu uz tabakas trauciņa. Piemēram, ja tā diametrs to atļauj, Jūs varat tabaku trauciņā ievietot nesajaucot, vienkārši sadalot vairākos sektoros – un pēc tam pīpēšanas laikā pārvietojot nelielu ogli tā, lai šī ogle ikreiz karsētu citu sektoru vai to kombināciju. Protams, tas ir sarežģīts pasākums, taču tīri sportiskas intereses dēļ reizēm ir vērts paķēpāties.
Un viss augstāk minētais joprojām ved pie tā viena galvenā padoma, ko esmu centies Jums dot visos rakstos par ūdenspīpju tēmām – eksperimentējiet! Es varu palīdzēt vien ar lietas “tehnisko” pusi, bet pie tās īstās, savējās garšas Jūs tiksiet tikai pašu spēkiem.
► ShishaClub.lv – virtuālais ūdenspīpes cienītāju nostūrītis, centralizēts praktiskās informācijas avots. Atrodams arī Twitter un Draugos. Tu vari uzdot savu jautājumu vai apspriest to forumā!
§ Pārpublicējot pilnībā vai daļēji šeit rodamo informāciju, atsauce uz ShishaClub.lv IR nepieciešama.
Populārākie
Prakse
Pīpējam… akmeņus?!
Prakse
Medūzas iepeld Latvijā
Prakse
Ūdenspīpju šķūnings
Prakse
Džentlmeņa e-komplekts
Teorija
Par ūdenspīpes tabaku
Prakse
Pārsteigums pērļotājiem
Teorija
Šķidrums 2.0