Reizēm gadās sastapt cilvēkus, kuriem “nepatīk ūdenspīpe, jo pēc tās sāp galva”. Jā, tā notiek – taču nesteidziet vainot tieši ūdenspīpi. Varbūt visu ir sačakarējis cilvēks, kurš to pirmoreiz jums sagatavoja, bet patiesībā tā sniegtu vēl ne mazumu prieka.

Klasiskais gadījums ir jau piemērā minētais – galvassāpes, tāpat var būt nelaba dūša, iespējami reiboņi u.tml. Visbiežāk tas nozīmē, ka jums ir saindēšanās ar degproduktiem, kuru nonākšana ūdenspīpes dūmā ir kļūda – jo ūdenspīpes tabaka procesā nekādā gadījumā nedrīkst degt. Tas notiek, kad tabakas ielikts vienkārši par daudz (iesācēji domā, ka tad pīpēšana būs ilgāka) vai arī tā ir saspiesta tik cieši, ka procesā tiek traucēta gaisa plūsma, vai arī ogle ir bijusi par lielu un/vai par tuvu tabakai (es rekomendētu starp tabaku un ogli atstāt vismaz pusotru-divus centimetrus). Lai uzlabotu gaisa cirkulāciju, noteikti izduriet caurumiņus folijā visā tās laukumā, ne tikai zem ogles (pretējais skan neloģiski, taču daļa ūdenspīpes pīpētāju tomēr rīkojas tieši tā).

Gaisa brīvai plūsmai ir liela nozīme arī ārpus ūdenspīpes – telpa, kurā pīpējat, ir labi jāvēdina. Tāpat vēlams nepīpēt tukšā dūšā un nekombinēt pīpēšanu ar alkohola lietošanu. Nelietojiet nekvalitatīvas ogles – arī no tām iespējami traucējoši piemaisījumi dūmā; tāpat neiesaku ogles aizdedzināt tajā pašā telpā, kurā norisināsies jūsu pīpēšanas rituāls – labāk citur vai vispār ārā, uz balkona utt. Un nepīpējiet pārāk ilgi, tiklīdz jūtat, ka dūma raksturīgā garša kaut nedaudz mazinās, – pietiek, ūdenspīpe jāgatavo no jauna. Ja garšai pievienojas deguma nianse, – tad vēl jo ātrāk.

Cits iemesls galvassāpēm, protams, var būt jūsu asinsspiediena problēmas. Taču vairums no tiem, kas man ir sūdzējušies par ūdenspīpes ietekmi, parasti apgalvo, ka ar asinsspiedienu viņiem esot viss kārtībā, – tomēr iesaku šo pārbaudīt, jo ūdenspīpe pīpēšanas procesā spiedienu pazemina (no kā arī rodas viens no atslābinošajiem efektiem laikmetā, kad visi esam tik saspringti un uzbudināti). Attiecīgi, ja jums jau arī bez tās ir pazemināts spiediens, mazasinība un tamlīdzīgas bēdas, kopējais efekts tiešām var izrādīties ne pārāk lādzīgs.

Kopumā tas nenozīmē, ka no ūdenspīpes jāatsakās pavisam, – kā jau visās jomās, galvenais ir nepārspīlēt, nekļūt par negausi. Pīpējiet pa drusciņai, pēc katras ieelpas no ūdenspīpes neliedziet sev arī gaisu, ievērojiet lielākus pārtraukumus starp piegājieniem. Pie ūdenspīpes gluži labi iederas arī tēja, kura ir ne tikai garšīga, bet var arī iesaistīties asinsspiediena stabilizēšanā, piemēram.

Atkārtojuma labad:

Pīpes sagatavošana http://www.shishaclub.lv/?p=171

Tabakas kokteiļi http://www.shishaclub.lv/?p=363

ShishaClub.lv – virtuālais ūdenspīpes cienītāju nostūrītis, centralizēts praktiskās informācijas avots. Atrodams arī Twitter un Draugos. Tu vari uzdot savu jautājumu vai apspriest to forumā!

§ Pārpublicējot pilnībā vai daļēji šeit rodamo informāciju, atsauce uz ShishaClub.lv IR nepieciešama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ledus ūdenspīpē

January 12, 2016