Jauna pīpes detaļa - kivi!

April 19, 2012 Džerijs Šterns No Comments

Reiz jau solīju pastāstīt par vēl kādu interesantu veidu, kā ūdenspīpes lietošanā iesaistīt dažādus augļus – veidojot no tiem pašas pīpes sastāvdaļas. Šajā virzienā ir izmēģināti daudzi paņēmieni – sākot ar, piemēram, ūdens kolbas aizstāšanu ar arbūzu, beidzot ar krietni piņķerīgāku pasākumu, izgrebjot čubuka (tabakas trauciņa) precīzu kopiju no cieta ābola. Šoreiz pamēģināju līdzīgi izdarīties ar pavisam atšķirīgu augli, eksotisko kivi.

Vispirms, kas ir nepieciešams – ass, ērti lietojams nazis, neliela tējkarote ar pēc iespējas plānākām malām un pats kivi.

Sākam ar to, ka pārgriežam kivi uz pusēm tā, lai atklātā virsma ir ar pēc iespējas lielāku diametru. Izvēloties augli, mēģiniet atrast tādu prāvāku eksemplāru; man diemžēl šādas greznības nebija, jo iegādes brīdī biju plānojis šos gardumus notiesāt, nevis lietot atbilstoši topošajam aprakstam. Pats problēmu mazināju, pārgriežot kivi gareniski, nevis šķērsām. Nākamais solis – no otras puses mizā ir jāizgriež atvere, kas atbilst Jūsu pīpes pamatcaurules diametram. Starp citu, to var izdarīt ļoti precīzi, ja augli vispirms uzliekat uz pīpes un, viegli piespiežot, nedaudz pagrozāt – tad plānajā kivi mizā labi iezīmējas nepieciešamā griezuma kontūra.

Ar karoti izgrebiet kivi mīkstumu – uzmanīgi, lai nesabojātu mizu, un tā, lai iekšpusē paliktu vēl tik biezs mīkstuma slānis, lai auglis turētos stabili uz pīpes un piedevām varētu noturēt vēl arī ogles svaru.

Šis slānis varētu būt vidēji 5-8 mm biezs, taču tas vairāk atkarīgs no katra konkrētā augļa, eksperimentējiet, kamēr atrodat labāko variantu. Man, par laimi, paveicās no pirmās reizes. Rezultāts izskatās apmēram šādi:

Šajā brīdī gan es mazliet noslinkoju un vispirms sāku tabaku likt tikai apkārt pīpes pamatcaurules atvērumam, taču drīz konstatēju, ka nepieciešams cits risinājums – tad es pāri šim atvērumam pārsedzu nelielu stiepļu režģīti, kādus izmanto ūdens krānos; taču noteikti būtu noderējusi arī sacaurumota folija, ja vien es par to būtu padomājis uzreiz. Jebkurā gadījumā, necentieties šajā “trauciņā” iestampāt krietnu daudzumu tabakas – tagad, kad tā vietā ir slapjš auglis, labai gaisa cirkulācijai zem ogles patiesībā būs vēl lielāka nozīme kā parasti.

Tagad pārvelciet čubuku ar vairākās kārtās saliktu foliju. Tā kā šis čubuks ir mīkstāks par oriģinālo, ērtāk būs, ja caurumiņus folijā sadursiet jau pirms tam. Atcerieties par atstatumu starp ogli un foliju – tabaka nedrīkst tiešā veidā aizdegties; ieliekot tabaku, rezervējiet vismaz puscentimetru telpas līdz čubuka malām. Nu, un tālāk jau viss gandrīz kā parasti…

Rezultāts man patika. Starp citu, izvēloties tabaku, domājiet arī par to, kā tās garša sadzīvos ar kivi aromātu – rekomendējamas būtu eksotisko augļu tabakas, interesanti savienojumi ir kivi/arbūzs, kivi/ananāss, arī kivi/zemenes un tādā garā. Man šoreiz krājumā tādu nebija, pats izmantoju “Moassel el maallem” augļu maisījuma tabaku, kurā ietilpa vīnogu, ābolu, zemeņu, banānu un vēl pāris citi aromāti – taču jau pēc dažām pīpēšanas minūtēm tik un tā varēja sajust arī kivi “piešprici”.

Tātad, mazo eksperimentu vērtēju kā izdevušos, un tas spārno lielākiem – kurus tāpat te noteikti aprakstīšu. Līdz nākamai reizei!

ShishaClub.lv – virtuālais ūdenspīpes cienītāju nostūrītis, centralizēts praktiskās informācijas avots. Atrodams arī Twitter un Draugos. Tu vari uzdot savu jautājumu vai apspriest to forumā!

§ Pārpublicējot pilnībā vai daļēji šeit rodamo informāciju, atsauce uz ShishaClub.lv IR nepieciešama.

Share

, , , , Prakse

Leave a Reply